Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ορθή επιλογή συστήματος ασφαλείας

Όλοι οι άνθρωποι έχουν μια φυσική αίσθηση ασφάλειας και ηρεμίας μέσα στο σπίτι τους. Η εισβολή και κατ’ επέκταση η ληστεία μέσα σε οικίες είναι πιθανώς ένα από τα πιο τραυματικά εγκλήματα διότι εμπλέκονται άμεσα όχι μόνο η ιδιοκτησία αλλά και ο θύτης με το θύμα. Με τα κρούσματα να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο το να προστατέψουμε τα αγαθά μας και τους αγαπημένους μας ανθρώπους θα πρέπει να είναι από τις πρώτες προτεραιότητες μας.
Με ορόσημο την τεχνολογική εξέλιξη στον κλάδο των συστημάτων ασφαλείας και την στρατηγική των μεγάλων κατασκευαστών να προσανατολίζεται στην δημιουργία συστημάτων υψίστης ασφαλείας με επίκεντρο τις ανάγκες του χρήστη και την κάλυψη οποιουδήποτε χώρου, ο χρήστης απολαμβάνει μοναδική αίσθηση ασφάλειας.
Ένα οικιακό σύστημα ασφαλείας για να προσφέρει την μέγιστη δυνατή κάλυψη οποιουδήποτε χώρου χωρίς να αφήνει κανένα κενό ασφαλείας οφείλει να περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός αξιόπιστου συστήματος συναγερμού, ενός κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης – cctv, ενός συστήματος πυρανίχνευσης, ενός συστήματος θυροτηλεόρασης και τέλος ενός αυτόνομου συστήματος κλειδώματος της κύριας εισόδου.
Στην επιλογή μας για το κατάλληλο σύστημα συναγερμού λοιπόν θα συναντήσουμε μεγάλη ποικιλία από μάρκες και μοντέλα πολλών δυνατοτήτων και διαφορετικών χαρακτηριστικών με την τελική τιμή να ορίζεται από το βαθμό ασφάλειας που απαιτεί ο χώρος μας και τις δυνατότητες που ταιριάζουν στις συνήθειες, την προσωπικότητα αλλά και τις ανάγκες μας. Μια οικογένεια με παιδιά και κατοικίδια που περνούν πολλές ώρες της ημέρας μόνα τους στο σπίτι, ηλικιωμένοι άνθρωποι που χρειάζονται  παροχή ιατρικής βοήθειας αλλά και νέοι άνθρωποι που ζουν μόνοι τους είναι χρήστες με διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις τις οποίες οφείλει να σέβεται και να καλύπτει το σύστημα συναγερμού που θα τοποθετήθει για να κριθεί η καταλληλότητα και κατ’ επέκταση η αποτελεσματικότητα του.
Η έγκαιρη ειδοποίηση κι η κοινοποίηση των περιστατικών στις αρμόδιες αρχές (π.χ. Άμεση Δράση, Πυροσβεστική) παίζει πολύ σημαντικό ρόλο την στιγμή που χρειάζονται μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να πραγματοποιηθεί μια εισβολή, μια πυρκαγιά ή ακόμα κι ένα περιστατικό υγείας. Το Κέντρο Λήψης Σημάτων μπορεί να προσφέρει πολλές ακόμη δυνατότητες όπως περιπολίες, 24ωρη εξυπηρέτηση επίλυσης τεχνικών ζητημάτων κ.α.
Γνωρίζετε ότι:
Η παραβίαση της κεντρικής εισόδου είναι Νο1 στην επιλογή των διαρρηκτών με το ποσοστό  να ανέρχεται πάνω από 90% ενώ σύμφωνα με τα στατιστικά της Ελληνικής Αστυνομίας περισσότερο από το 40% των εισβολών σε οικίες γίνονται χωρίς τη χρήση βίας, γεγονός που καταδεικνύει ότι πολλοί άνθρωποι αφήνουν ανασφάλιστες τις εισόδους των οικιών τους.
Ιδανική λύση αποτελεί ένα αυτόνομο σύστημα κλειδώματος κεντρικής εισόδου καθώς κλειδώνει αυτόματα λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά την είσοδο σας στο διαμέρισμα, έχει αντοχή άνω του 1 τόνου σε προσπάθεια παραβίασης της ενώ μας απαλλάσσει οριστικά από την αντικατάσταση των συμβατικών κλειδαριών ασφαλείας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Σε συνδυασμό με την αντικατάσταση του παλιού συστήματος θυροτηλεφώνου μ’ ένα ψηφιακό σύστημα θυροτηλεόρασης με έγχρωμα monitor έχουμε τη δυνατότητα πλέον να αναγνωρίσουμε το πρόσωπο που μας καλεί με αποτέλεσμα να έχουμε τον έλεγχο της πρόσβασης στα διαμερίσματα μας ακόμα κι όταν λείπουμε!
Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης – cctv διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια μας αφενός γιατί όπως και το σύστημα συναγερμού έχει αποτρεπτικό χαρακτήρα αφετέρου σε μια απόπειρα παραβίασης οι εικόνες που καταγράφουμε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις αρμόδιες αρχές για την εύρεση και παραπομπή του κακοποιού.
Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ενώ οι λειτουργίες που προσφέρει το κάθε σύστημα είναι μοναδικές η απόλυτη ασφάλεια του χώρου μας επιτυγχάνεται μόνο με τον συνδυασμό όλων των συστημάτων και φυσικά η εύρυθμη λειτουργία τους επιτυγχάνεται από τη σωστή κι έγκαιρη συντήρηση τους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηλεκτρομαγνητική Κλειδαριά Ασφαλείας

Η ηλεκτρομαγνητική κλειδαριά ασφαλείας αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση για το αυτόματο κλείδωμα κύριων εισόδων με αντοχή σε προσπάθεια παραβίασης της άνω του ενός τόνου, γεγονός που την καθιστά απαραβίαστη και σας απαλλάσσει οριστικά από την αντικατάσταση συμβατικών κλειδαριών ασφαλείας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

   Αποτελεί ιδανική λύση κατά την επιλογή ενός ολοκληρωμένου και φιλικού προς το χρήστη συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης καθώς συνδυάζεται με πληκτρολόγιο, control, κάρτα και δακτυλικό αποτύπωμα. Η τοποθέτηση της ηλεκτρομαγνητικής κλειδαριάς γίνεται στο εσωτερικό της πόρτας και μπορεί να εφαρμοστεί σε ξύλινες πόρτες, σε γυάλινες και σε πόρτες αλουμινίου.

  Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 213 008 9368 ή στο info@electricevolution.gr.

ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Η ηλιακή ενέργεια, σε αντίθεση με τις άλλες πηγές ενέργειας, είναι ανεξάντλητη πηγή ενέργειας και υπερβαίνει κατά 2.500 φορές την ποσότητα που καταναλώνουμε ετησίως. Η ολική ακτινοβολία (άμεση και διάχυτη) κατά τη διάρκεια ενός έτους στην Ελλάδα είναι περίπου 1,600 kWh/m2. Αυτή η ποσότητα ενέργειας, την οποία µας παρέχει ετησίως ο ήλιος ανά m2 αντιστοιχεί σε 160 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης.    Για να αξιοποιήσουμε αυτή τη μορφή ενέργειας χρησιμοποιούμε τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα ενεργητικό ηλιακό σύστημα το οποίο αποτελείται από δύο βασικά μέρη, την δεξαμενή αποθήκευσης (Boiler) και τους ηλιακούς συλλέκτες. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες χρησιμοποιούνται για την παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης (Ζ.Ν.Χ.) αλλά και για την θέρμανση προσδίδοντας ενέργεια στα συστήματα θέρμανσης (λέβητες, αντλίες θερμότητας) με αποτέλεσμα την οικονομικότερη λειτουργία του συστήματος.
Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για μια πρόσφορά - λύση για το δικό σας χώρο, επισκεφτείτε …