Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ορθή επιλογή συστήματος ασφαλείας

Όλοι οι άνθρωποι έχουν μια φυσική αίσθηση ασφάλειας και ηρεμίας μέσα στο σπίτι τους. Η εισβολή και κατ’ επέκταση η ληστεία μέσα σε οικίες είναι πιθανώς ένα από τα πιο τραυματικά εγκλήματα διότι εμπλέκονται άμεσα όχι μόνο η ιδιοκτησία αλλά και ο θύτης με το θύμα. Με τα κρούσματα να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο το να προστατέψουμε τα αγαθά μας και τους αγαπημένους μας ανθρώπους θα πρέπει να είναι από τις πρώτες προτεραιότητες μας.
Με ορόσημο την τεχνολογική εξέλιξη στον κλάδο των συστημάτων ασφαλείας και την στρατηγική των μεγάλων κατασκευαστών να προσανατολίζεται στην δημιουργία συστημάτων υψίστης ασφαλείας με επίκεντρο τις ανάγκες του χρήστη και την κάλυψη οποιουδήποτε χώρου, ο χρήστης απολαμβάνει μοναδική αίσθηση ασφάλειας.
Ένα οικιακό σύστημα ασφαλείας για να προσφέρει την μέγιστη δυνατή κάλυψη οποιουδήποτε χώρου χωρίς να αφήνει κανένα κενό ασφαλείας οφείλει να περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός αξιόπιστου συστήματος συναγερμού, ενός κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης – cctv, ενός συστήματος πυρανίχνευσης, ενός συστήματος θυροτηλεόρασης και τέλος ενός αυτόνομου συστήματος κλειδώματος της κύριας εισόδου.
Στην επιλογή μας για το κατάλληλο σύστημα συναγερμού λοιπόν θα συναντήσουμε μεγάλη ποικιλία από μάρκες και μοντέλα πολλών δυνατοτήτων και διαφορετικών χαρακτηριστικών με την τελική τιμή να ορίζεται από το βαθμό ασφάλειας που απαιτεί ο χώρος μας και τις δυνατότητες που ταιριάζουν στις συνήθειες, την προσωπικότητα αλλά και τις ανάγκες μας. Μια οικογένεια με παιδιά και κατοικίδια που περνούν πολλές ώρες της ημέρας μόνα τους στο σπίτι, ηλικιωμένοι άνθρωποι που χρειάζονται  παροχή ιατρικής βοήθειας αλλά και νέοι άνθρωποι που ζουν μόνοι τους είναι χρήστες με διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις τις οποίες οφείλει να σέβεται και να καλύπτει το σύστημα συναγερμού που θα τοποθετήθει για να κριθεί η καταλληλότητα και κατ’ επέκταση η αποτελεσματικότητα του.
Η έγκαιρη ειδοποίηση κι η κοινοποίηση των περιστατικών στις αρμόδιες αρχές (π.χ. Άμεση Δράση, Πυροσβεστική) παίζει πολύ σημαντικό ρόλο την στιγμή που χρειάζονται μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να πραγματοποιηθεί μια εισβολή, μια πυρκαγιά ή ακόμα κι ένα περιστατικό υγείας. Το Κέντρο Λήψης Σημάτων μπορεί να προσφέρει πολλές ακόμη δυνατότητες όπως περιπολίες, 24ωρη εξυπηρέτηση επίλυσης τεχνικών ζητημάτων κ.α.
Γνωρίζετε ότι:
Η παραβίαση της κεντρικής εισόδου είναι Νο1 στην επιλογή των διαρρηκτών με το ποσοστό  να ανέρχεται πάνω από 90% ενώ σύμφωνα με τα στατιστικά της Ελληνικής Αστυνομίας περισσότερο από το 40% των εισβολών σε οικίες γίνονται χωρίς τη χρήση βίας, γεγονός που καταδεικνύει ότι πολλοί άνθρωποι αφήνουν ανασφάλιστες τις εισόδους των οικιών τους.
Ιδανική λύση αποτελεί ένα αυτόνομο σύστημα κλειδώματος κεντρικής εισόδου καθώς κλειδώνει αυτόματα λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά την είσοδο σας στο διαμέρισμα, έχει αντοχή άνω του 1 τόνου σε προσπάθεια παραβίασης της ενώ μας απαλλάσσει οριστικά από την αντικατάσταση των συμβατικών κλειδαριών ασφαλείας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Σε συνδυασμό με την αντικατάσταση του παλιού συστήματος θυροτηλεφώνου μ’ ένα ψηφιακό σύστημα θυροτηλεόρασης με έγχρωμα monitor έχουμε τη δυνατότητα πλέον να αναγνωρίσουμε το πρόσωπο που μας καλεί με αποτέλεσμα να έχουμε τον έλεγχο της πρόσβασης στα διαμερίσματα μας ακόμα κι όταν λείπουμε!
Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης – cctv διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια μας αφενός γιατί όπως και το σύστημα συναγερμού έχει αποτρεπτικό χαρακτήρα αφετέρου σε μια απόπειρα παραβίασης οι εικόνες που καταγράφουμε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις αρμόδιες αρχές για την εύρεση και παραπομπή του κακοποιού.
Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ενώ οι λειτουργίες που προσφέρει το κάθε σύστημα είναι μοναδικές η απόλυτη ασφάλεια του χώρου μας επιτυγχάνεται μόνο με τον συνδυασμό όλων των συστημάτων και φυσικά η εύρυθμη λειτουργία τους επιτυγχάνεται από τη σωστή κι έγκαιρη συντήρηση τους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από 1η Νοεμβρίου αλλάζει το ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

   Από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου τίθεται σε ισχύ το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ που συνεπάγεται μειωμένες χρεώσεις για τους δικαιούχους.    Το Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο (με Χρονοχρέωση) Γ1Ν είναι ένα τιμολόγιο διπλής χρέωσης , δηλαδή οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του 24ώρου, χρεώνονται με διαφορετικές τιμές, την τιμή του Οικιακού Τιμολογίου Γ1 στις ώρες χρέωσης «Ημέρας» και με μειωμένη τιμή «Νύχτας» στις ώρες μειωμένης χρέωσης.    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ, ισχύουν τα εξής για το ωράριο νυχτερινού τιμολογίου: Τμηματικό ωράριο   Χειμερινή περίοδος:  1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου • 02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών • 02:00-08:00 και 15:30-17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο Θερινή περίοδος: 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου •  23:00-07:00 Συνεχές ωράριο* Όλο το έτος :

Πιστοποιητικό ΔΕΗ (ΥΔΕ) - Υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη

   Η υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη ή αλλιώς το λεγόμενο "πιστοποιητικό ΔΕΗ" είναι ένα έγγραφο, το οποίο ζητείται  όταν γίνεται αίτηση για κάποια μεταβολή στην ηλεκτρική εγκατάσταση :   Σύνδεση ή έπανασύνδεση παροχής  Αλλαγή ονόματος  Αλλαγή θέσης του μετρητή Ενοποίηση υφιστάμενων παροχών Επαύξηση ή μείωση ισχύος    Τα ελάχιστα διαστήματα επανέλεγχου και έκδοσης πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη (ΥΔΕ) για επαγγελματικούς χώρους είναι τα εξής; Κατοικίες κάθε 14 χρόνια Χώροι χωρίς εύφλεκτα υλικά κάθε 7 χρόνια Χώροι με εύφλεκτα υλικά κάθε 2 χρόνια Χώροι ψυχαγωγίας και συνάθρoισης κοινού κάθε 1 χρόνο Επαγγελματικοί χώροι στην ύπαιθρο κάθε 1 χρόνο        Επικοινωνήστε μαζί μας στο info @ electricevolution . gr ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας για να δείτε αναλυτικά τις υπηρεσίες μας:  www . electricevolution . gr